ZIEN EN BEZICHTIGEN IN HENRI-CHAPELLE

Foire au Boudin (Feest van de witte worst)

De voorlopers van de Vereniging Voor Vreemdelingenverkeer, door het gemeente bestuur geholpen, hebben het eerste "Foire au Boudin" in 1964 geopend.

Sinds, elke jaar met Pinksteren is dit feest in onze gemeente hernieuwd. Dit feest is aan "Het Koninklijke Werk de Tijd om te leven" toevertrouwd, en andere lokale verenigingen organiseren verscheidene feesten zoals "De Wedstrijd met Cuistax" (Les Croulants), de muzikale borrel op maandag van de Grote Markt met Pinksteren. (Les Gais Lurons).VilíVacances 1966-1967

Vil’Vacances 1966-1967 : Hartelijk gemotiveerd door de vereniging voor Vreemdelingenverkeer neemt het gemeente bestuur de uitdaging van het radiospel "Vil'Vakantie" aan, dat alle records van populariteit verbetert.Koppelen met de gemeenten van Nove (ItaliŽ)

Een eerst koppelen met de gemeenten van Nove(Italië) in 1968, wieg van pottenbakkers onder de beroemsten in de wereld. Sommigen, in Welkenraedt uitgeweken geven hun handigheid aan de Nationale pottenbakkerkunst.Koppelen eis met Epfig

Een tweede koppelen eis met Epfig (Elzas-Frankrijk) in 1970 getekend. De géopolitieke en linguïstiek bijzonderheden van onze streek brengt ons mee naar een gemeente van het Elzassere land, met de zelfde affiniteiten en met de zelfde gelijkenissen in de Geschiedenis.

Het doel van het Bestuur van koppelen bestaat erin de ceremonies van weerzien te organiseren, en contacten en goede relaties te hebben met de tweelingsteden.

 Fijnproever dorp (Onze regio temidden van de smaken)

Kerstmarkt

In December "Kerstmarkt in Pyramide"

Al 20 jaar lang presenteren chalets gewijd aan regionale smaken, fruitpastei, wijn, oesters, foie gras, sieraden, handgemaakte kerstversieringen, thee, beeldhouwers en schilders hun creaties aan de duizenden bezoekers die worden verwacht, in een decor vol licht.

 

Concerten, muzikaal entertainment en kinderactiviteiten maakten allemaal deel uit van dit gezellige weekend.

 

Laatste editie in december 2019.Paaseierenjacht

Paaszaterdag

Sinds 1990 wordt aan het "Bosquet" in Welkenraedt en het huis van Beloeil in Henri-Chapelle een Paaseierenjacht voor de kinderen tot 12 jaar georganiseerd.

Laatste editie in 2019.   
Website Development by ICI Solutions